NB: Ik geef geen massages aan intieme zones. Bij misbruik wordt direct aangifte gedaan.
Er is in mijn praktijk een alarm aanwezig!

Sportmassage

Een (sport) massage verbetert de doorbloeding van je spieren, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarmee wordt het herstel van je lichaam bevordert en voorkom je blessures door overbelasting van je spieren.
Doordat een sportmassage vrij stevig is, is deze niet geschikt vlak voor of na een grote inspanning. Daarmee zou je je spieren namelijk teveel belasten en zul je er eerder nadeel van ondervinden dan er voordeel van hebben. Als je je wilt laten masseren vlak voordat je een grote inspanning gaat leveren, kies dan altijd voor een massage die de spieren niet al te zeer belast. Als gediplomeerd sportmasseur zal ik hier ook naar vragen en mijn massage daarop aanpassen. Doordat de massage ervoor zorgt dat afvalstoffen in je lichaam beter worden afgevoerd, help je je lichaam om sneller te herstellen. Bovendien voorkom je met een sportmassage overbelasting van je spieren en dus blessures. Je kunt een sportmassage ook gebruiken om je spieren te activeren, bijvoorbeeld aan het begin van een trainingstraject of als je een tijdje niets gedaan hebt. Een sportmassage kan dus zowel preventief, proactief en reactief worden ingezet. Laat de naam je overigens niet op een verkeerd spoor zetten, want ook als niet-sporter heb je zeker baat bij een sportmassage!  Soms gebruik ik een massage gun, als ondersteuning, om spieren ( en de fascia) goed los te krijgen. Ik masseer ook voor ontspanning, maar nooit langer dan een half uur. 
Voor een echte ontspanningsmassage kunt u beter een ontspanningsmasseur raadplegen.

Triggerpointmassage en Dry-Needling:

Een triggerpoint is een knoop (verdikking) in een klein deel van een spier. Deze ontstaat door een samentrekking in dit kleine deel van een spier, waardoor er op dat stukje een verminderde bloedtoevoer is en daardoor een verminderde aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen en een verminderde afvoer van koolstofdioxide en afvalstoffen.
Daarnaast staan de aangrenzende vezels al die tijd op rek, wat ook weer pijn geeft. Vergelijk het met een veer die aan beide uiteinden vast zit. Wanneer een deel van die veer naar elkaar komt zal een ander deel moeten rekken.
Triggerpoints ontspannen zich om fysiologische redenen langzaam, waardoor het niet te vergelijken is met spierkramp. Indien er op een triggerpoint gedrukt wordt zal dit een pijnlijk gevoel geven met eventueel uitstralende pijn die herkenbaar voor u is.
Het is wetenschappelijk bewezen dat door de druk of een naaldenprik (dry needle) de spanning in dat deel van de spier afneemt. Echter kan het nog niet helemaal worden verklaard.
Triggerpointbehandeling is een zeer effectieve methode bij bepaalde uiteenlopende klachten. Tevens voor klachten die elders te weinig resultaat laten zien. Samen besluiten we of er een dry-needle behandeling gedaan wordt of een triggerpointbehandeling, of een combinatie van beiden.

 

Tarieven:

Massage per 25 minuten: Contant: €20,-  of per pin of betaalverzoek: €20,50 (transactiekosten)
Massage per 25 minuten, inclusief Dry-Needling: Contant: €22,50 of per pin of betaalverzoek: €23,- (transactiekosten)

Neem mee: Grote handdoek om over de behandelbank te leggen! 

Houd u AUB rekening met cliënten die vóór en na u komen en wees daarom op tijd. 5 minuten van tevoren is prima. Zo hoeven we ons niet te haasten. Lees ook de Algemene- en Privacy voorwaarden onder aan deze pagina! Niet op tijd afgemelde afspraken ben ik genoodzaakt in rekening te brengen. (minimaal 24 uur van tevoren)

NB:

Veelal krijg ik de vraag of een behandeling vergoed wordt door de zorgverzekering.

Ik ben wél aangesloten bij een beroepsvereniging met een wkkgz registratie om u zo de best mogelijke zorg te bieden.

Echter werk ik niet meer met vergoedingen, omdat hierbij veel extra kosten komen kijken, die ik vervolgens weer door moet berekenen aan u, mijn client. Daarnaast zijn veel mensen niet meer aanvullend verzekerd voor alternatieve geneeswijzen, vanwege de hoge verzekeringskosten. Ik probeer, om deze redenen, de prijzen van de behandelingen zo laag en toegankelijk mogelijk voor u te houden.

Voor meer vragen, stuur gerust een mail of vul het contactformulier in onder het kopje "contact" in de navigatiebalk